• news-bg

tala fou

Faasalalau le alofa

E ui lava o le faʻaauau pea o le faʻamaʻi o le COVID-19 i le itumalo o Hebei o loʻo sosolo vave ma e leʻi oʻo i lona maualuga, o loʻo taofiofia lava, o le tala lea a se tagata poto sinia i le Aso Faraile.
E sefulufa mataupu faʻasalalau faʻapitonuʻu na lipotia i Hebei Aso Toʻonaʻi, e tusa ai ma le National Health Commission.
6401
Ina ia taofia le sosolo o le siama, o aai e lua o Shijiazhuang ma Xingtai, lea o loʻo faʻatotonugalemu ai le faʻamaʻi, o loʻo faia suʻega nucleic acid i le taulaga talu mai le Aso Lulu ma na folafola uma e faʻamaeʻa faʻataʻitaʻiga uma i le Aso Toʻonaʻi.E 10 'au foma'i mai itumalo o Jiangsu ma Zhejiang na taunuu i Hebei e fesoasoani.
E oʻo atu i le aoauli o le Aso Faraile, na aoina e Shijiazhuang le silia ma le 9.8 miliona faʻataʻitaʻiga mo suʻega nucleic acid, e ova atu i le 6.2 miliona na faʻataʻitaʻiina, o le tala lea a Meng Xianghong, sui pulenuu o Shijiazhuang, i le po o le Aso Faraile.
O nisi faʻataʻitaʻiga o le a lafoina i isi nofoaga mo suʻega, e aofia ai Beijing, Tianjin ma Shandong itumalo.O le a maeʻa suʻega i le Aso Toʻonaʻi, o lana tala lea.
6402
O le itumalo o Gaocheng i Shijiazhuang, na o le pau lea o le tulaga lamatia i le atunuu, ua maeʻa le aoina o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiina le silia ma le 500,000 faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le 259 iʻuga lelei e oʻo i le aoauli o le Aso Faraile.
E oo atu i le 3 i le afiafi i le Aso Faraile, ua aoina e Xingtai le silia ma le 6.6 miliona faʻataʻitaʻiga, e sili atu nai lo le 94 pasene o lona faitau aofaʻi, ma faʻataʻitaʻiina le silia ma le 3 miliona, e aofia ai le 15 na faʻaalia iʻuga lelei, uma i le taulaga o Nangong, e tusa ai ma se fonotaga a talafou i totonu. Xingtai i le Aso Faraile.
Ina ia faʻamalosia le usitaʻia, fai mai ofisa o Nangong latou te tauia soʻo se tasi e lipotia tagata e faʻamaonia e leʻi suʻeina le suʻega.O isi nofoaga i Shijiazhuang ua faʻataʻitaʻiina faiga tutusa.
6403
E lua falemaʻi i Shijiazhuang ma le tasi i Xingtai ua faʻamama faʻapitoa mo tagata COVID-19, e tusa ai ma le fonotaga a le itumalo.
O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le tele o mataupu e mai nuʻu latalata i le malaevaalele, o le tala lea a Wu Hao, o se tagata poto faapitoa i le National Health Commission's Advisory Committee mo le puleaina ma le puipuia o faʻamaʻi.
E le gata i lea, o le toʻatele, e pei ona taʻua e Wu, na auai talu ai nei i faʻatasiga e pei o faaipoipoga, falelauasiga ma konafesi aʻo leʻi osiaina le COVID-19.
E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei na lomia i Saina CDC Weekly, o le mataupu muamua na maua i Shijiazhuang i le aso 2 o Ianuari, o se fafine e 61 tausaga le matua, sa i ai se talaʻaga o le asiasi atu i aiga ma auai i faʻapotopotoga faʻalelotu i totonu o le nuʻu, faʻatasi ai ma le ofuina o matapulepule.
Mo le faʻamalosia atili o faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le laumua, na faʻasalalau ai e Beijing i le Aso Faraile o nofoaga uma e 155 mo faʻalapotopotoga faʻalelotu o le a tapunia mo se taimi le tumau ma faʻamalolo mea faʻalelotu.
—Talafou lafo mai CHINADAILY

Taimi meli: Ian-09-2021