• news-bg

tala fou

Faasalalau le alofa

1(2)

E lua mea taua e iai se aʻafiaga i le UK's international ceramic tableware trade industry, tasi o le Brexit feagaiga ua pasia aloaia, ma le isi o le Covid 19 e leʻi taofia.I le faʻatusatusaina, o le Brexit "leai se fefaʻatauaʻiga" e iai sona aafiaga loloto.

 

O le mea ua taʻua o le "Brexit" e faasino i le fuafuaga a Peretania e vavae ese mai le Iuni a Europa.O le talosaga a Brexit na pasia i se vaapiapi i le aso 23 o Iuni, 2016, ma e leʻi vavae ese aloaia mai le Iuni a Europa seia oʻo i le 23:00 i le aso 31 o Ianuari, 2020. O le mea moni, o le faiga o le Brexit o le a umi se taimi i le suiga, mai ia Fepuari 1, 2020, ia Tesema 31, 2020.

 

O le mea na tupu o le a i ai se aafiaga i Peretania, le Iuni a Europa ma e oo lava i le lalolagi atoa.I le avea ai o se faioloa mai fafo, e tatau ona tatou gauai atu i lona aʻafiaga o lenei mea na tupu.

 

1) A maeʻa le Brexit atoa a Peretania (o lona uiga, Tesema 31, 2020), o le ai ai le tutoʻatasi faiga faʻapitoa i le va o Peretania ma le EU.I le tulaga o le Brexit "leai se fefaʻatauaʻiga", o oloa uma a Peretania, e pei o seti meaʻai sima o loʻo ulufale ma ulufafo pe ui atu i totonu o taulaga a le EU e tatau ona tausisia le EU Customs 24-hour (EU24HR) advance manifest system, pei o isi mea e le o. -EU atunuu.E le gata i lea, o uta taʻitasi i Peretania e manaʻomia ona faʻaalia i se uafu a Peretania, lea e ono mafua ai ni faʻafitauli, e pei o le le lava o tagata faigaluega a le malo poʻo le le mautonu.

 

2) E manino lava, ole taimi fa'atauva'a ma tau fa'atauga i le va o Peretania ma Europa o le a fa'atupula'ia fo'i ona o le va'ava'aiga fa'aleaganu'u.

 

3) O le fesuiaiga o tupe i le va o Peretania ma isi atunuu o le a fesuisuiai i se taimi pupuu.

 

O le faiga fou o lafoga o loʻo faʻaalia ai ina ua maeʻa Brexit, 60% o oloa faʻaulufale mai Peretania e leai se totogi.O pisinisi autu a Peretania e pei o faatoaga, faigafaiva, ma pisinisi tau taavale e puipuia.Fa'atauga i mea tau fa'ato'aga e pei o povi, manu, moa, ma le tele o oloa sima (mea ma'a, porcelain, ipu omea, ipu ipu ponaivi, ipu pa'epa'e, ipu ipu, seti ipu sima, ipu sima, ipu porcelain, ma isi). ma o le tau o taavale e tumau pea le le suia i le 10%.O le mea lea, o uo e manaʻomia le faia o pisinisi ma kamupani Peretania e tatau ona sauniuni muamua.

 

Fautuaga:

 

Masalo, o le ae fia iloa pe aisea e faʻamalosi ai Peretania i le "Brexit"?

 

Muamua lava, e tusa ai ma tulaga faʻafanua, Peretania ma le konetineta o Europa e vavaeeseina e le English Channel, lea e sili ona vaapiapi le lautele o le 34 kilomita.

 

Lona lua, mai le tulaga tau tamaoaiga, e faʻaaogaina e Peretania le pauna nai lo le euro, o lea e itiiti ifo le aʻafiaga o Brexit i Peretania.

 

E le gata i lea, i le tautala faʻapolokiki, talu ai e toetoe lava a leai se Peretania i le taʻitaʻiga a le EU, o lona malosi faʻapolokiki e le tele naua.

 

Ma le mea mulimuli, faʻale-aganuʻu ma faʻaleaganuʻu, o mafaufauga masani a Peretania ma le manatu o le EU tuʻufaʻatasia e feteʻenaʻi.

 

 

O le lumanaʻi o Brexit e le o mautinoa, ma matou te tulimatai atu i lona isi atinaʻe.

 


Taimi meli: Oke-27-2020