• news-bg

tala fou

Faasalalau le alofa

Ua lata mai le Aso o Tama.E ui lava e le manaʻomia e se tasi se aso faʻapitoa e faʻamanatu ai le tagata faʻapitoa o se matua, uo ma taʻiala, o tamaiti uma ma tama o loʻo tulimatai atu i le Aso o Tama ia Iuni 20. Faatasi ai ma tapulaʻa fesoʻotaʻi-covid ua faasolosolo malie ona faʻamalieina, atonu, e mafai ona e alu. ma fa'aalu le aso ma lou tama pe a nofo i se isi nofoaga.Afai e le mafai ona e fa'asoa se taumafataga pe matamata fa'atasi se ata, e mafai lava ona e fa'amanatu.E mafai ona e auina atu ia te ia se mea e ofo aiAso o Tamameaalofa po o lana meaai e fiafia i ai.E te iloa pe na faapefea ma o anafea na amata ai le tu masani o le faamanatuina o le Aso o Tama?

Tu ma aga o le Aso o Tama

O le aso mo le Aso o Tama e sui mai lea tausaga i lea tausaga.I le tele o atunuu, e faamanatuina le Aso o Tama i le Aso Sa lona tolu o Iuni.O faʻamanatuga e iloa ai le tulaga ese o se tama poʻo se tama tama i o tatou olaga.I le masani ai, o atunuu e pei o Sepania ma Potukale, e faamanatu le Aso o Tama ia Mati 19, le Tausamiga o Sagato Iosefo.I Taiwan, o le Aso o Tama i le aso 8 o Aokuso. I Thailand, Tesema 5, o le aso fanau o le Tupu muamua o Bhumibol Adulyadej, ua faailogaina o le Aso o Tama.

fathers day

Na faapefea ona amata le Aso o Tama?

E tusa ai ma lealmanac.com, o le talafaasolopito o le Aso o Tama e le o se tala fiafia.Na muamua faailogaina ina ua mavae se faalavelave mataʻutia eli i le Iunaite Setete.I le aso 5 o Iulai, 1908, e faitau selau tagata na maliliu i se faʻalavelave maina i Fairmont i West Virginia.O Grace Golden Clayton, o le afafine o se faifeau tuuto, sa fautuaina se sauniga i le Aso Sa e faamanatu ai alii uma na maliliu i le faalavelave.

I ni nai tausaga mulimuli ane, na toe amata ai foi e se isi tamaitai, o Sonora Smart Dodd, ona faamanatu le Aso o Tama e faamamalu ai lona tama, o se tagata tuai o le Taua i le Va o Tagata na tausia le fanau e toaono o se matua nofo toatasi.

O le faamanatuina o le Aso o Tama e lei lauiloa i le US seia oo i le tele o tausaga mulimuli ane ina ua sainia e Peresitene Richard Nixon se tautinoga i le 1972, ma avea ai o se faamanatuga faaletausaga i le Aso Sa lona tolu o Iuni.


Taimi meli: Iuni-19-2021