• news-bg

tala fou

Faasalalau le alofa

Fa'avasegaina o tekonolosi lolomi sima 3D
I le taimi nei, e lima autu 3D ceramic lomitusi ma faʻaogaina tekinolosi avanoa i le lalolagi atoa: IJP, FDM, LOM, SLS ma SLA.I le fa'aogaina o nei tekonolosi, o lo'o lolomi le sima e fa'amama i le vevela maualuga e maua ai vaega sima.
O tekinolosi lolomi taʻitasi e iai ona lava lelei ma faʻaletonu, ma o le maualuga o le atinaʻe e fesuisuiaʻi e tusa ai ma le auala o le fausiaina ma mea faʻaaoga.

22
(Laiti 3D lolomi lolomi)

Tekinolosi IJP e aofia ai le tolu-dimensional lomitusi ma inkjet auala teuina.

Muamua na fausia e le MIT, 3D ceramic lomitusi e amata i le tuʻuina o le paʻu i luga o le laulau ma faʻapipiʻi se mea faʻapipiʻi e ala i se pupuni i luga o se vaega filifilia e faʻapipiʻi faʻatasi ai le paʻu ma fai ai le vaega muamua, ona tuʻu ifo lea o le laulau, faʻatumu i le pauta ma o le faagasologa toe fai seia oo ina faia le vaega atoa.
O mea fa'apipi'i e fa'aaogaina o mea fa'apipi'i silicone ma polymer.O le auala lolomi 3D e mafai ai ona faigofie le pulea o le tuufaatasiga ma le microstructure o le sima avanoa, ae o avanoa e manaʻomia ai le faʻasologa ma e maualalo le saʻo ma le malosi.
O le inkjet deposition method, na atiaʻe e Evans ma Edirisingle's team i le Iunivesite o Brunel i Peretania, e aofia ai le teuina o se faʻamalolo o loʻo i ai paʻu nanoceramic saʻo mai se pusi e fai ai se sima avanoa.O mea e faʻaaogaina o ZrO2, TiO2, Al2O3, ma isi. O mea le lelei o le faʻapipiʻiina o vaitusi sima ma faʻafitauli faʻapipiʻi ulu.
11
(3D ceramic lomi oloa e mafai ona foliga e pei o le mea moni)

Fa'amatalaga o le puletaofia: O nisi o ata o lo'o fa'aogaina i totonu o lenei fa'avae e patino i latou o lo'o umia le aia tatau.Mo mafuaʻaga faʻamoemoe, atonu e iai mataupu o le faʻaaogaina le talafeagai, e le solia ai ma le faʻaleagaina aia tatau ma mea e fiafia i ai i latou o loʻo umia muamua aia tatau, faʻamolemole malamalama i tagata e umia aia tatau ma faʻafesoʻotaʻi i matou e taulimaina i latou i le taimi.


Taimi meli: Sep-14-2021