• news-bg

tala fou

Faasalalau le alofa

O le Meishan terminal i Ningbo-Zhoushan uafu ua taofia galuega ina ua faʻamaonia lelei se tagata faigaluega mo Covid-19.
O le a le a'afiaga o le tapunia, ma e fa'afefea ona a'afia ai fefa'ataua'iga i le lalolagi?
22
Tala a le BBC i le aso 13 o Aukuso: Tapuni se vaega o se taulaga tele i Saina, faʻatupu ai popolega e uiga i le sapalai o le lalolagi.
O le tapunia o se tasi o uafu uta tele a Saina ona o le coronavirus ua laga ai ni popolega fou e uiga i le aʻafiaga o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi.
Na tapunia auaunaga i le Aso Lulu i se nofoaga i Ningbo-Zhoushan uafu ina ua aafia se tagata faigaluega i le Delta variant o Covid-19.
Ningbo-Zhoushan i sasa'e o Saina o le lona tolu o le pisi o uta uta uta i le lalolagi.
O le tapunia e fa'amata'u ai le tele o fa'alavelave i le sapalai o filifili a'o lumana'i le vaitau autu o fa'atauga o le Kerisimasi.
O le tapunia o le nofoaga i luga o le motu o Meishan se'ia o'o i se isi fa'aaliga o le a fa'aitiitia ai le gafatia o le uafu mo uta uta pe a ma le kuata.
(Faitau atili ile bbc.co.uk)
So'oga:https://www.bbc.com/news/business-58196477?xtor=AL-72-%5Bpartner%5D-%5Bbbc.news.

33
Initia Express tusiga ia Aokuso 13: Aisea o le a iai se aafiaga taua o le tapunia o le uafu o Ningbo?
I le mea e ono lamatia ai laina sapalai o le lalolagi ma aʻafia ai fefaʻatauaʻiga o le gataifale, ua tapunia e Saina se vaega lona tolu o pusa pusa koneteina i le lalolagi ina ua uma ona faʻamaonia e se tagata faigaluega iina le lelei mo Covid-19.O le Meishan terminal i Ningbo-Zhoushan uafu, lea i le itu i saute o Shanghai, o loʻo faʻamauina mo le sili atu ma le fa o uta uta o loʻo faʻatautaia i le taulaga Saina.
E tusa ai ma le South China Morning Post, o se tagata faigaluega e 34-tausaga le matua, na uma ona tui atoa i tui e lua o le tui Sinovac, na faʻamaonia lelei mo Covid-19.Sa leai sona mafaufau.I le mae'a ai o lea mea, na lokaina ai loa e le pulega o uafu le nofoaga e fa'au'u ai ma le faleteuoloa fa'amau, ma fa'agata ai galuega i lea nofoaga mo se taimi umi.
Ona o le isi vaega o le taulaga o loʻo galue pea, o le auala e faʻatatau mo Meishan o loʻo toe faʻafeiloaʻi i isi pito.
E ui i le fa'aliliuina o uta i isi nofoaga, o lo'o fa'atalitali le au popoto i le fa'agata o uta o uta ma fa'atauva'a taimi fa'atali o lo'o fa'amoemoe e si'itia.
Ia Me, o pulega o uafu i le Shenzhen's Yantian uafu i Saina na faapena foi ona tapunia galuega e taofiofia le sosolo o le Covid-19.O le taimi fa'atali i tua na fa'atupula'ia i le tusa ma le iva aso.
Meishan terminal e tele lava auaunaga tau fefa'ataua'iga i Amerika i Matu ma Europa.I le 2020, na taulimaina 5,440,400 TEUs o koneteina.I le afa muamua o le 2021, o le Ningbo-Zhoushan Port na taulimaina le tele o uta i totonu o taulaga uma a Saina, i le 623 miliona tone.
I le maeʻa ai o le Covid-19, o sapalai sapalai o le lalolagi na tumau pea ona maaleale ona o le tapunia ma loka na aafia uma ai le gaosiga ma vaega faʻapitoa o le filifili.Ua le gata ina fa’atupula’ia ai uta o uta, ae ua fa’atupu ai fo’i le si’itia o le tau o uta ona ua fa’atupula’ia le mana’oga.
Bloomberg lipotia, sii mai Ningbo's Tiute Ofisa, o le tele o oloa auina atu i fafo e ala i Ningbo uafu i le afa muamua o lenei tausaga o oloa faaeletonika, ie ma oloa maualalo-ma maualuga-gauia oloa.O le tele o oloa mai fafo e aofia ai le suauu mama, mea tau eletise, vailaʻau mataʻutia ma mea tau faʻatoaga.
So'oga:https://indianexpress.com/article/explained/china-ningbo-port-shutdown-trade-impact-explained-7451836/


Taimi meli: Aukuso-14-2021